Havermout in de magnetron

Havermout in de magnetron: tips & 3x recept

Tips & recepten voor havermout in de magnetron

Havermout is een ideaal ontbijt om in de magnetron te maken: het is namelijk supersnel klaar. Plus: je hoeft niet in een pannetje te roeren, zodat je ondertussen broodtrommels kunt vullen, de vaatwasser kunt uitruimen of… Gewoon even kunt ontspannen. 😉 Met onze tips en makkelijke recepten kan jouw havermout in de magnetron in ieder geval niet mislukken!

Havermout in de magnetron: het basisrecept

Voor het maken van havermoutpap in de magnetron, heb je havermout en (plantaardige) melk nodig.

  1. Doe 40 g havermout en 200 ml (plantaardige) melk in een kom.
  2. Verwarm 2-3 min. op 800 Watt in de magnetron.
  3. Laat even staan, zodat de pap wat dikker wordt.
  4. Versier met fruit of andere lekkere toppings.

Smaak én gemak met Nomly

Als je havermout maakt volgens het basisrecept, zul je zelf allerlei ingrediënten moeten toevoegen om er wat lekkers van te maken. Anders is je havermout een smakeloze bedoeling…

Gelukkig heeft Nomly daar iets voor bedacht: de lekkerste, kant-en-klare havermoutmixen, waar jij alleen (plantaardige) melk aan hoeft toe te voegen. Gemaakt met de allerbeste, pure ingrediënten, waarvan 30% noten, pitten en zaden. Superlekker, supermakkelijk en supervoedzaam.

Daarmee zet jij heerlijke havermout met appel en kaneel, baked oats met banaan en kaneel of havermout met banaan en pindakaas op tafel.

Ideale verhouding havermout-melk (of water)

De verhouding havermout-melk voor een lekker romige pap is ongeveer 1:5. Houd je van dikke, wat meer stevige pap? Gebruik dan iets minder melk.

Je kunt havermout in de magnetron ook met water maken. We helpen je graag kiezen tussen melk of water.

Hoelang moet havermout in de magnetron?

Hoelang havermout in de magnetron moet, kan per magnetron verschillen. Wij adviseren 2-3 minuten op 80o Watt. Blijf er de eerste keer bij om te checken of jouw havermout niet overkookt. Na een paar keer uitproberen ken je jouw ideale instellingen en weet je voor de volgende keer wat de juiste tijdsduur is.

Is havermout uit de magnetron ongezond?

Of je havermout in de magnetron bereidt of in de pan, het is en blijft een gezond ontbijt.

Magnetron of pan: zo kies je

Twijfel je of je jouw havermout in de magnetron of pan wilt maken? We helpen je graag kiezen:

  1. Magnetron: minder afwas, handen vrij (je hoeft niet te roeren), één portie per keer (= handig voor één of twee porties)
  2. Pan: handiger en sneller bij grotere hoeveelheden (meer dan twee porties), meer zicht op de dikte en structuur

Mug cake of baked oats uit de magnetron

Wist je dat je ook andere havermoutontbijtjes dan pap kunt maken in de magnetron? Met een mug cake of baked oats zet je binnen een paar minuten een soort gezonde cake op tafel.

Tips voor jouw perfecte havermout in de magnetron

  • Kies een kommetje dat ongeveer 2x zo groot is als de inhoud, want havermout zwelt op tijdens de bereiding. En houd een oogje in het zeil, want je pap kan snel overkoken!
  • Let op dat je havermout gebruikt en geen havervlokken. Havervlokken hebben een grovere structuur en daardoor ook een langere bereidingstijd, en zijn dus niet in een paar minuten klaar.
  • Iedere magnetron is anders, en daardoor kan de bereiding bij jou net wat anders zijn. De eerste keren is het een kwestie van uitproberen, totdat je jouw perfecte instellingen ontdekt hebt.

3x recept voor havermout in de magnetron

1. Havermout met appel en kaneel

Zodra de ochtenden frisser worden en de bomen hun blaadjes laten vallen, is niets fijner dan ontbijten met deze appeltaart havermoutpap. Lekker, voedzaam, makkelijk én: alle kids worden hier blij van.

Havermout appel kaneel magnetron

2. Baked oats met banaan en kaneel

Baked oats zijn een hit, en wij snappen wel waarom! Met deze baked oats met banaan en kaneel eet je een soort cakeje als ontbijt. Daar wil je toch elke dag mee opstarten?

Baked oats banaan kaneel magnetron

3. Havermout met banaan en pindakaas

Dit simpele ontbijtje is sowieso een succesnummer bij de kids. Romig en lichtzoet, met de vertrouwde smaken van kaneel, banaan en pindakaas. Deze havermout met banaan en pindakaas wordt vast ook één van jouw fav’s. 🙂

Havermout pindakaas banaan

Laat een reactie achter