Onze filosofie

Bij Nomly geloven we dat een fijne dag begint met aandacht. Aandacht voor een voedzaam ontbijt, een soepel lijf en de liefde voor je dierbaren. We weten dat dit soms best lastig is. Het ontbreekt je aan kennis, aan tijd, aan inspiratie… Terwijl je het belangrijk vindt om bewuste keuzes te maken: voor jezelf, je dierbaren en de wereld om je heen. Daarom zijn wij Nomly gestart. Wij zorgen ervoor dat jij je lichaam écht voedt, zodat jij alles uit je dag kunt halen.

Onze missie

Een lekker en voedzaam ontbijt voor iedereen in Nederland en België toegankelijk maken.

Hoe Nomly ontstaan is

Nomly is opgericht door Sophie van Felius. Sophie is gek op havermout. Ze eet het liefst elke ochtend een bordje pap. Maar ze merkte dat ze telkens in dezelfde routine verviel. Lees: elke dag havermoutpap met appel en kaneel. Ze miste niet alleen variatie in smaak, maar realiseerde zich ook dat ze maar weinig verschillende voedingsstoffen binnenkreeg.

Ze dook de keuken in en ging experimenteren met combinaties van granen, noten, pitten, zaden en specerijen en andere smaakmakers. Tegelijkertijd sprak ze met experts op het gebied van voeding en gezondheid. Na heel veel testversies vond ze de perfecte mix van smaak, voedingswaarde en gemak. Nomly was geboren.

Onze waarden

Eerlijkheid

Wij denken dat eerlijkheid een voorwaarde is voor echte relaties. En het past gewoon bij wie we zijn. Eerlijkheid staat daarom altijd voorop bij hoe we opereren en hoe we communiceren.

Vriendelijkheid

We houden van vriendelijkheid. 🙂 Het is altijd win-win: je doet iets voor iemand anders en je krijgt er fijne gevoelens voor terug. Isn’t that great? We brengen het zo vaak als we kunnen in praktijk.

Authenticiteit

We associëren authentiek zijn met echtheid en puurheid. Authenticiteit gaat hand in hand met kwetsbaarheid. We waarderen authenticiteit in onszelf en anderen. Het vergt moed.

Moed

“Feel the fear and do it anyway.” Dat is waar we onszelf elke dag aan herinneren. 🙂 We hebben respect voor alle mensen die de moed hebben om te staan voor de dingen die ze belangrijk vinden.

Creativiteit

Het creëren van nieuwe dingen maakt ons blij en vervuld en brengt de samenleving verder. We hechten veel waarde aan nieuwe ideeën, of ze nou realistisch zijn of niet: er is altijd iets om te behouden.

Wat ons drijft

Een gezonde jij

Een goede gezondheid is een waardevol bezit. We willen je graag helpen om goed voor jezelf te zorgen. Daarom besteden we veel aandacht aan het ontwikkelen van uitgebalanceerde recepturen. Zodat we je het beste kunnen bieden qua macro- en micronutriënten zonder in te leveren op smaak. Want lekker vinden we net zo belangrijk als voedzaam. Lees meer over de ingrediënten en voedingswaarden >

Een gezonde planeet

De planeet is ons enige thuis. Helaas is klimaatverandering een reële dreiging. Uit onderzoek van het IPCC blijkt dat ons voedselsysteem een flinke bijdrage levert aan klimaatverandering. Aiii… Maar: we kunnen er iets aan doen. Bijvoorbeeld door meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten te eten. Het is voor ons één van de redenen om alleen plantaardige ingrediënten te gebruiken.

Dieren als vrienden

We willen graag vriendelijk zijn tegen dieren. En maken daarin geen onderscheid. We vinden het dan ook geen prettig idee dat de hond op onze bank ligt, en de koe op ons bord. Gelukkig blijkt uit steeds meer onderzoeken dat we geen dierlijke eiwitten nodig hebben om gezond te blijven. Integendeel: de gezondheidsvoordelen van een plantaardig dieet stapelen zich op. Voor ons nog een reden to go plant-based.

Nomly geeft terug

Bij Nomly geloven we in biodiversiteit. Dat zie je terug in onze producten: we gebruiken verschillende plantaardige ingrediënten. Maar ook in onze buitenwereld zien we het belang van biodiversiteit. Het leven op aarde is een prachtige balancing act die zijn oorsprong vindt in de diversiteit van alle levende organismen (sorry als we een beetje te sentimenteel zijn…).

Helaas neemt de biodiversiteit de afgelopen jaren in een alarmerende snelheid af. Gelukkig is er altijd een kans om een positieve impact te maken. Daarom doneren we een deel van onze winst aan organisaties die zich inzetten om de biodiversiteit te herstellen. Stay tuned!

Over Sophie, de oprichtster

Hi there! Mijn naam is Sophie. Ik ben opgeleid tot ingenieur, ben vervolgens mijn carrière gestart bij een grote food retailer en heb gedurende 5 jaar in verschillende rollen gewerkt. Tijdens die jaren groeide het verlangen om een eigen merk te beginnen en daarmee bij te dragen aan de grootste uitdagingen van onze tijd. In maart 2020 waagde ik de sprong, niet wetende dat we aan de vooravond stonden van misschien wel de grootste gezondheidscrisis van deze eeuw. Het heeft me nog sterker doen beseffen dat het leven kwetsbaar is. Dat je gezondheid je meest waardevolle bezit is. En dat ik mijn talenten graag wil inzetten voor de gezondheid van andere mensen.

“Ik had het verlangen om een eigen merk te beginnen en daarmee bij te dragen aan de grootste uitdagingen van onze tijd.”

Ik ben opgegroeid in een buurtschap in het oosten van Nederland. Al vanaf jonge leeftijd deed ik 3 dingen graag: creatief bezig zijn, koken en buiten zijn. Als tiener begon ik groenten, fruit en kruiden in mijn ouders’ moestuin te verbouwen en daarmee te koken. In mijn studentenjaren verschoof mijn aandacht voor eten een beetje naar de achtergrond (je begrijpt vast waarom ), maar zodra ik aan mijn afstudeerscriptie begon en mijn studentenkilo’s kwijt wilde raken, verdiepte ik mij in gezond eten. Ik viel in korte tijd 8 kilo af, maar belangrijker dan dat: ik voelde me veel energieker. Ik was blij om dezelfde positieve effecten te zien bij familie en vrienden die worstelden met hun gezondheid. Ik besloot dat gezond eten een integraal onderdeel van mijn leven zou worden. Maar, ik merkte in de jaren erna ook dat gezond eten me een gevoel van controle gaf. Dat was het begin van een reis naar binnen, op zoek naar de belemmerende overtuigingen die mij al eerder in mijn leven neerslachtige gevoelens hadden gegeven. Ik leerde mediteren, deed een opleiding tot Yin Yoga docent en las veel boeken over persoonlijke ontwikkeling. Door mijn angsten te omarmen vond ik tegelijkertijd de weg naar liefde, hoop en vertrouwen. En mijn holistische kijk op gezondheid, waarbij je goed zorgt voor zowel mind, body als soul, wil ik graag met je delen.

Mijn eigen ervaringen, in combinatie met de ontwikkelingen in de wereld, hebben het zaadje geplant om Nomly te starten. Ik hoop met mijn creativiteit, kennis en nieuwsgierigheid een bijdrage te leveren aan jouw gezondheid en ons voedselsysteem. Al is ‘ie maar klein. Maar als we met elkaar elke dag een stapje zetten richting een bewustere manier van leven, kunnen we écht voor grote veranderingen zorgen. Doe je met me mee?

Liefs,
Sophie

Scroll naar boven