Ontmoet Nomly

Nomly is een jong Nederlands ontbijtmerk. Niet zomaar een ontbijtmerk, maar één met een missie! We willen iedereen laten genieten van een ontbijt dat lekker én gezond is. Hoe? Door voedzame producten te creëren die tegelijkertijd superyummy zijn. Bye bye snoozing, spring uit je bed voor Nomly!

Hi! Ik ben Sophie, de oprichtster

Nice to meet you! Ik ben een Nederlandse onderneemster en ben Nomly in 2020 gestart. Daarvoor werkte ik als Brand Manager voor een grote supermarktketen. Het viel me destijds op dat veel ontbijtproducten weinig voedingsstoffen en veel suiker bevatten. Dat frustreerde mij en ik voelde de drang iets te veranderen. Ik besloot zelf aan de slag te gaan met het creëren van ontbijtproducten die lekker én voedzaam zijn.

Mijn eerste product? Super Porridge! Als echte havermoutfan was ik vastbesloten om dit voedzame graan aantrekkelijk te maken voor een groter publiek. Door de toevoeging van 30% noten, pitten en zaden en andere lekkere smaakmakers, ben ik ervan overtuigd dat mijn havermout 2.0 een favoriet wordt van velen. Enjoy!

Wat ons drijft

Een gezonde jij

We willen je graag helpen om goed voor jezelf te zorgen. Want een goede gezondheid is een waardevol bezit. Daarom besteden we veel aandacht aan het ontwikkelen van uitgebalanceerde recepturen. Zodat we je het beste kunnen bieden qua voedingswaarde zonder in te leveren op smaak. Want lekker vinden we net zo belangrijk als voedzaam. Lees meer

Een gezonde planeet

De planeet is ons enige thuis. Helaas zijn klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit reële dreigingen. Uit onderzoek van het IPCC blijkt dat ons voedselsysteem daaraan een flinke bijdrage levert. Aiii… Maar: we kunnen er iets aan doen. Bijvoorbeeld door vaker te kiezen voor plantaardig en biologisch. Daarom zijn al onze producten vegan en biologisch.

Dieren als vrienden

We love animals. En maken daarin geen onderscheid. We vinden het dan ook geen fijn idee dat de hond op onze bank ligt, en de koe op ons bord. Gelukkig blijkt uit steeds meer onderzoeken dat we geen dierlijke eiwitten nodig hebben om gezond te leven. Voor ons nog een reden to go plant-based.

Nomly geeft terug

Bij Nomly houden we van planten. Dat zie je terug in onze producten: die zijn 100% plantaardig en gemaakt van een variatie aan plantaardige ingrediënten. Maar ook in onze buitenwereld zien we het belang van veel groen. Planten zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook essentieel voor het behoud van ecosystemen en het vertragen van de opwarming van de aarde.

Helaas is de aarde de afgelopen decennia steeds kaler geworden. Gelukkig zijn er organisaties die zich inzetten om de aarde een beetje groener te maken, zoals Justdiggit. Met hun vergroeningsprojecten herstellen ze landschappen in Afrika op grote schaal. Daarom doneren we elk jaar 1% van onze omzet aan Justdiggit.

Scroll naar boven