Onze magische formule

Voor een lekker, voedzaam en gemakkelijk ontbijt.

Havermout
Dit supergraan vormt de basis

+
Noten, pitten & zaden
Voor nog meer voedingswaarde

+
Specerijen & smaakmakers
Finishing touch voor yummy smaken

Havermout

Dit supergraan vol vezels vormt de basis van onze producten. Maar… de crux van een gezond voedingspatroon zit ‘m nooit in één ingrediënt. Dus we voegen meer krachtpatsers toe…

+ noten, pitten & zaden

Met verschillende noten, pitten en zaden geven we een oppepper aan de hoeveelheid onverzadigde vetten. Het aandeel koolhydraten gaat tegelijkertijd omlaag.

+ specerijen & smaakmakers

We creëren yummy smaken met specerijen en andere smaakmakers. Want voedzaam hoeft echt niet ten koste te gaan van smaak. Rauwe cacao, Ceylon kaneel, bourbon vanille: zomaar een aantal van onze favorieten!

Plantaardig & biologisch

Yup, we gebruiken alleen planten. En altijd biologisch, want van bestrijdingsmiddelen worden je lichaam en de planeet niet blij. Planten bevatten alles wat we nodig hebben voor onze voedzame havermoutmixen: onverzadigde vetten, vezels, eiwitten en vitaminen & mineralen. Zo zijn we vriendelijk voor de dieren en de planeet en bieden we nog steeds het beste voor jou. Win-win-win!

      

En boordevol nutriënten

Onverzadigde vetten

Met Nomly krijg je 100% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid noten, pitten en zaden binnen, een belangrijke bron van onverzadigde vetten. ?De Gezondheidsraad adviseert elke dag 15 gram ongezouten noten te eten. Daaronder vallen ook pitten en zaden. Noten, pitten en zaden bevatten veel onverzadigde vetten, waaronder omega 3-vetzuren. Slechts 6% van de volwassenen komt aan de ADH (bron: wateetnederland.nl). Een portie Nomly bevat ten minste 15 gram noten, pitten en zaden. Zo hoef je er de rest van de dag niet meer aan te denken.

Vezels en eiwitten

Nomly is rijk aan vezels. Vezels dragen bij aan een goede spijsvertering en geven je een verzadigd gevoel. Daarnaast is Nomly een bron van eiwitten.

Vitaminen & mineralen

Nomly bevat meer verschillende vitaminen en mineralen dan havermout, en bevat deze ook in grotere hoeveelheden. ?Zo bevat Nomly 3x zoveel koper, 2x zoveel vitamine B3 en ongeveer 1,5x zoveel magnesium, kalium, vitamine B6 en vitamine E dan havermout (bron: RIVM). De exacte waarden verschillen per product. We hebben ze voor je op een rijtje gezet op de pagina “Bekijk de 4 smaken”.

Havermout vs. Nomly

De toevoeging van noten, pitten en zaden geeft Nomly extra voedingswaarde. Hierdoor is Nomly nutritioneel gezien completer dan havermout*. Nomly bevat, vergeleken met havermout:

  • Meer onverzadigde vetten, vezels, eiwitten en vitaminen & mineralen
  • Minder koolhydraten
  • Evenveel van nature aanwezige suikers ?Onze Soft Start bevat alleen van nature aanwezige suikers. Aan de andere 3 smaken voegen we een klein beetje kokosbloesemsuiker toe, maar nooit meer dan nodig is.

* Vergeleken met de voedingswaarde van havermout volgens het RIVM

  • Portie (50 g) havermout
  • Portie (50 g) Nomly Soft Start
Scroll naar boven