Havermout met banaan en sinaasappel

7x ontbijt met banaan en havermout

Onze 7 favoriete recepten met banaan en havermout

Ben je op zoek naar een lekker ontbijt met banaan en havermout? Look no further. We hebben 7 van onze favoriete ontbijtrecepten voor je op een rijtje gezet. Van bananenbrood en overnight oats tot havermoutpap en gebakken havermout. En het fijne is: je maakt alle recepten heel gemakkelijk met Nomly’s havermoutmixen.

Voedzaam ontbijten? Grijp naar die banaan!

De banaan: bij wie ligt ‘ie niet in de fruitmand? Juist, bij niemand dus! En laat dit stuk fruit nu het perfecte startpunt zijn voor heel wat heerlijke ontbijtjes. In de eerste plaats vanwege de smaak en structuur: banaan is zoet en smeuïg en daardoor ontzettend veelzijdig. Daarnaast zit banaan vol goede voedingsstoffen, zoals vezels, kalium en zetmeel. (1)

Genoeg redenen om een banaan in je ontbijt te verwerken. Want ook al weten we heel goed dat het belangrijk is om 2 stuks fruit per dag te eten: de meeste mensen komen hier toch niet aan. (2) Met onze 7 ontbijtideeën met banaan heb je dat eerste stuk fruit ‘s ochtends vast in the pocket!

Banaan: een echte allemansvriend

Met banaan kun je echt alle kanten op. Warm, koud, gepureerd of in plakjes: het werkt allemaal. We hebben 7 lekkere én voedzame ontbijtrecepten met banaan en havermout voor je op een rijtje gezet. Wat dacht je van havermout met pindakaas en banaan? Of chocolade bananenbrood?

7x ontbijt met banaan

1. Simpel bananenbrood met havermout

Bananenbrood is een yummy start van je dag. Maak dit bananenbrood vast de dag ervoor, dan kun je ‘s ochtends zo een flinke plak afsnijden en de deur uit. Dit recept is écht supersimpel. Je hebt maar 3 (ja, 3!) ingrediënten nodig. Plus: dit recept is vegan en zit boordevol nutriënten. Het recept vind je hier.

Simpel bananenbrood havermout

2. Baked oats met banaan en kaneel

Heb je al weleens van baked oats gehoord? Dat zijn een soort ontbijtcakejes. Je maakt ze in de oven of magnetron. Baked oats zijn een leuk en lekker ontbijt. Met de vertrouwde smaken van banaan en kaneel heb je ongetwijfeld succes; zéker bij de kids. Het recept vind je hier.

Baked oats banaan kaneel

3. Havermout met pindakaas en banaan

Pindakaas en banaan vormen een heerlijk duo. Voeg de banaan toe als topping op dit warme havermoutontbijt. Het ideale ontbijt voor een koude, doordeweekse winterochtend. De pap is voedend en verzadigend en geeft je alle energie voor een fijne start van je dag. Het recept vind je hier.

Havermout pindakaas banaan

4. Overnight oats met banaan en sinaasappel

Overnight oats bereid je koud: heerlijk voor op een warme zomerochtend. Je laat onze Sweet Smile havermoutmix een nachtje weken in sinaasappelsap in de koelkast. ‘s Ochtends voeg je alleen nog de topping toe en je kunt zó aan tafel. Het recept vind je hier.

Overnight oats banaan sinaasappel

5. Havermout met banaan en chocolade

Chocoholics opgelet! Deze choco havermoutpap is ultieme verwennerij. Je versiert ‘m met plakjes banaan en een blokje pure chocolade voor een nóg intensere chocoladesmaak. En het fijne is: met onze Dark ‘n Dreamy havermoutmix heb jij dit ontbijt binnen 5 minuten op tafel staan. Het recept vind je hier.

Havermout banaan chocolade

6. Chocolade bananenbrood

We hebben nog meer lekkers voor chocoladefans: dit chocolade bananenbrood is vegan, zit boordevol nutriënten en is ook nog eens heel easy. Heerlijk om ‘s ochtends een flink stuk van te eten En probeer er dan maar de rest van de dag vanaf te blijven… Het recept vind je hier.

Chocolade bananenbrood

7. Snickers havermout uit de oven

Heb je iets meer tijd? Maak dan deze Snickers havermout uit de oven. Perfect voor een rustige zondagochtend en ongetwijfeld een hit bij het hele gezin. Na 10 minuutjes voorbereidingstijd kun jij lekker met een kop koffie achterover leunen en doet de oven het werk! Het recept vind je hier.

Snickers havermout uit de oven

Bronnen:

1. https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/banaan.aspx
2. https://www.wateetnederland.nl/resultaten/voedingsmiddelen/richtlijnen/groente-en-fruit