Havermout banaan chocolade

Havermout met banaan en chocolade

Yummy: choco-havermoutpap met banaan

Chocolade in je ontbijt is altijd een goed idee, vind je ook niet? Helemaal als het ook nog eens een ontbijtje is dat je in 5 minuten op tafel hebt staan. Met dit recept voor havermout met banaan en chocolade ga je zeker punten scoren. Onze Dark ‘n Dreamy havermoutmix gebruik je als basis, zodat jij alleen nog haverdrink en de toppings hoeft toe te voegen. En het fijne is: de mix zit ook nog eens boordevol nutriënten, want we hebben er noten, pitten en zaden aan toegevoegd. Thank us later.

Ontbijt
Voor 2 personen
Vegan, lactosevrij
5 min. bereiden

Ingrediënten voor havermout met banaan en chocolade

  • 100 g Nomly Dark ‘n Dreamy havermoutmix
  • 400 ml haverdrink (ongezoet)
  • 1 banaan
  • 2 blokjes pure chocolade (min. 70% cacao)⁠
  • Optioneel als topping: hennepzaad en een klein handje hazelnoten⁠

Zo maak je het

  1. Doe de havermoutmix samen met de haverdrink in een pan en breng aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes koken terwijl je regelmatig roert. Mocht je de pap te dik vinden, dan kun je altijd meer haverdrink toevoegen. Giet in 2 kommetjes.⁠
  2. Druk een blokje chocolade in de pap. Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de 2 kommetjes.⁠
  3. Garneer optioneel met hennepzaad en in stukjes gehakte hazelnoten. Enjoy!⁠

Vond je deze havermout met banaan en chocolade lekker?

En ontdek je graag meer makkelijke recepten? Probeer ook eens choco overnight oats met aardbei en hazelnoot of havermout met pindakaas en banaan.

Sharing is caring

Ga jij aan de slag met dit recept voor havermout met banaan en chocolade? We genieten graag met je mee. Deel je creatie op Instagram of Facebook met de hashtag #nomlyfoods of tag ons (@nomlyfoods) in je bericht.