Chocolade bananenbrood

Chocolade bananenbrood (vegan)

Vegan en voedzaam chocolade bananenbrood

Ben je op zoek naar een écht simpel recept voor chocolade bananenbrood? Look no further. Met onze Dark ‘n Dreamy havermoutmix als basis heb je dit bananenbrood namelijk zo in de oven staan. Andere pluspunten: dit bananenbrood is vegan en zit boordevol nutriënten. Aan de slag dan maar!

Ontbijt of tussendoortje
Voor 1 bananenbrood
Vegan, lactosevrij
10 min. bereiden
45 min. oventijd

Ingrediënten voor chocolade bananenbrood

  • 250 g Nomly Dark ‘n Dreamy havermoutmix
  • 150 ml haverdrink (ongezoet)
  • 4 bananen (hoe rijper, hoe beter)
  • 75 g pure chocolade (min. 70% cacao)
  • Milde olijfolie voor het invetten van het cakeblik

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik van ca. 25 cm in met een klein beetje milde olijfolie en bekleed met bakpapier.
  2. Hak de pure chocolade in grove stukjes.
  3. Snijd 1 banaan in de lengte doormidden en leg even apart. Doe de overige 3 bananen in een ruime kom en prak fijn met een vork (of gebruik een blender of keukenmachine).
  4. Voeg de havermoutmix, haverdrink en chocoladestukjes toe en roer tot een egaal beslag. Giet het beslag in het cakeblik. Druk de banaan die je apart hebt gelegd met de bolle kanten in het beslag.
  5. Bak ca. 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar. Laat ca. 10 minuten afkoelen in het blik totdat je het bananenbrood uitstort en verder laat afkoelen. Enjoy!

Vond je dit chocolade bananenbrood lekker?

En ontdek je graag meer makkelijke recepten uit de oven? Probeer ook eens chocolade baked oats en simpel bananenbrood met havermout.

Sharing is caring

Ga jij aan de slag met dit recept voor chocolade bananenbrood? We genieten graag met je mee. Deel je creatie op Instagram of Facebook met de hashtag #nomlyfoods of tag ons (@nomlyfoods) in je bericht.

Scroll naar boven