Simpel bananenbrood havermout

Simpel bananenbrood met havermout

Dit is écht het makkelijkste bananenbrood ooit

Ben je op zoek naar een écht simpel recept voor bananenbrood met havermout? Look no further. Dit recept bestaat uit maar 3 (ja, 3!) ingrediënten, dus je bent zó klaar (vergeef ons: we nemen het invetten van het cakeblik niet mee ). Andere pluspunten: dit bananenbrood is vegan en onze Sweet Smile havermoutmix als basis maakt ‘m lekker voedzaam. Aan de slag dan maar!

Ontbijt of tussendoortje
Voor 1 bananenbrood
Vegan, lactosevrij
10 min. bereiden
45 min. oventijd

Ingrediënten voor simpel bananenbrood met havermout

  • 250 g Nomly Sweet Smile havermoutmix
  • 150 ml haverdrink (ongezoet)
  • 4 bananen (hoe rijper, hoe beter)
  • Milde olijfolie voor het invetten van het cakeblik

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik van ca. 25 cm in met een klein beetje milde olijfolie en bekleed met bakpapier.
  2. Snijd 1 banaan in de lengte doormidden en leg even apart. Doe de overige 3 bananen in een ruime kom en prak fijn met een vork (of gebruik een blender of keukenmachine).
  3. Voeg de havermoutmix en haverdrink toe en roer tot een egaal beslag. Giet het beslag in het cakeblik. Druk de banaan die je apart hebt gelegd met de bolle kanten in het beslag.
  4. Bak ca. 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar. Laat ca. 10 minuten afkoelen in het blik totdat je het bananenbrood uitstort en verder laat afkoelen. Enjoy!

Vond je dit simpele bananenbrood met havermout lekker?

En ontdek je graag meer makkelijke recepten uit de oven? Probeer ook eens chocolade baked oats en baked oats met banaan en kaneel.

Sharing is caring

Ga jij aan de slag met dit recept voor simpel bananenbrood met havermout? We genieten graag met je mee. Deel je creatie op Instagram of Facebook met de hashtag #nomlyfoods of tag ons (@nomlyfoods) in je bericht.