Nooit meer een saai kommetje pap
Een lekker ontbijt met havermout maken is niet zo moeilijk als je misschien denkt! Misschien houd je niet van de smaak van pure havermout en wil je ontdekken hoe je er toch een lekkere draai aan kunt geven. Of ben je toe aan wat variatie op je standaard appel en kaneel variant. Met onze 5 tips voor een lekker ontbijt met havermout verheug jij je straks op een heerlijk ontbijt!
Een lekker ontbijt met havermout maak je zo
1. Probeer eens overnight oats
Ruil je warme pap eens in voor koude overnight oats. Je laat de havermout dan een nachtje weken in (een plantaardig alternatief voor) melk in de koelkast. De volgende ochtend roer je ‘t even door en voeg je eventueel vers fruit toe en andere toppings toe.
Het weken van de havermout geeft een iets andere structuur aan je pap: lekker voor de afwisseling! En makkelijk is het ook, want dit ontbijt kun je ‘s avonds vast voorbereiden. Ideaal voor drukke ochtenden of een ontbijtje on the go.
Probeer bijvoorbeeld ons makkelijke recept voor overnight oats met banaan en sinaasappel.
2. Varieer met toppings
Een saai bordje pap vrolijk je op met de lekkerste toppings. Je kunt afwisselen met fruit en noten, maar heb je ook weleens gedacht aan pompoenpitten, kokossnippers, fruitspread of verse munt? We geven je in dit artikel 10 tips voor heerlijke toppings waarmee je je pap met een gerust hart kunt versieren, want voedzaam zijn ze ook!
3. Maak een simpel ontbijtcakeje
Heb je weleens gehoord van baked oats? Baked oats zijn ontbijtcakejes op basis van havermout die je maakt in de oven of magnetron. Ze worden steeds populairder als ontbijt. Wij snappen dat wel, want wie wil er nu níet ontbijten met een luchtig cakeje?
Er zijn inmiddels tal van recepten online te vinden, maar ze zijn niet allemaal even gezond. En je zit toch ook niet op een ingrediëntenlijst van 2 kantjes te wachten… Gelukkig kan het ook simpel zijn. Aan deze heerlijke baked oats met banaan en kaneel hoef jij maar 3 ingrediënten toe te voegen, want de rest hebben wij al gedaan. 😉
4. Maak een grote schaal gebakken havermout
Heb je iets meer tijd? Maak dan eens een grote schaal gebakken havermout. Je maakt ‘m één keer, en kunt er volgens nog dagen mee ontbijten (bewaar afgedekt in de koelkast). Eén van onze favorieten is deze gebakken havermout met framboos. In combinatie met knapperig amandelschaafsel is ‘ie om je vingers bij af te likken.
5. Ontdek Nomly’s havermoutmixen
Denk je nu: het mag van mij nog wel wat gemakkelijker? We feel you. Maak kennis met onze havermoutmixen. Die hebben wij al heerlijk voor je op smaak gebracht. En door de toevoeging van noten, pitten en zaden, zijn ze ook nog eens extra voedzaam. Het enige wat jij hoeft te doen, is (een plantaardig alternatief voor) melk toevoegen en eventjes laten koken of weken. Bestel nu en ontdek de 4 smaken.