Zo kies je voor gezonde havermoutpap
Havermoutpap als ontbijt: is dat een gezonde keuze? We vertellen waar je op wilt letten bij het kopen en maken van havermoutpap, zodat jouw dag start met een gezond kommetje pap.
Is havermoutpap als ontbijt gezond?
Havermoutpap is een gezond ontbijt. Je maakt havermoutpap met havermout, een voedzaam volkoren graan boordevol voedingsstoffen. Haver wordt zelfs beschouwd als ‘superfood’ vanwege de hoge voedingswaarde.
Om van havermout pap te maken, kun je melk, plantaardige melk of water gebruiken. Als je plantaardige melk gebruikt zoals havermelk, amandelmelk of sojamelk, dan is de meest gezonde optie een ongezoete variant.
Is kant-en-klare havermoutpap gezond?
Kant-en-klare havermoutpap is vaak niet zo gezond. Kant-en-klare producten bevatten vaak veel suikers. Het eten van veel suikers is niet goed voor de gezondheid.
Producten uit de supermarkt bevatten soms gezondheidsclaims waardoor het lijkt alsof ze gezond zijn, terwijl ze dat niet zijn. Er staat bijvoorbeeld “vezelrijk” op de verpakking, terwijl er ondertussen veel suiker is toegevoegd.
Nomly: lekkere én gezonde havermoutpap
Wil je graag kant-en-klare havermoutpap als ontbijt die wél gezond is? Ontdek het gemak van Nomly’s havermoutmixen. Gemaakt van de allerbeste, pure ingrediënten en op smaak gebracht met heerlijke specerijen – en 100% glutenvrij. Al onze producten zijn laag in suikers en supervoedzaam. Voeg alleen nog (plantaardige) melk toe en geniet warm of koud. Easy!
Basisrecept voor havermoutpap als ontbijt
Voor het maken van havermoutpap als ontbijt, heb je havermout en (plantaardige) melk nodig.
- Doe 40 g havermout en 200 ml (plantaardige) melk in een pan en breng aan de kook.
- Laat 2 min. zachtjes koken terwijl je regelmatig roert.
- Doe in een kom en laat even staan, zodat de pap wat dikker wordt.
- Versier met fruit of andere lekkere toppings.
Tips voor de lekkerste havermoutpap als ontbijt
- Blijft je pap aan de dunne kant? Laat de pap dan iets langer koken, daar dikt hij meestal van in. Daarna kun je je havermoutpap even laten staan – ook dat maakt de pap dikker.
- Voor de meest romige pap gebruik je volle melk. Liever een plantaardige variant? Met cashewmelk of kokosmelk krijg je ook een romig resultaat!
- Je kunt havervlokken of (instant) havermout gebruiken. Met alleen havermout wordt je pap snel plakkerig. Wij vinden een combi van havervlokken en havermout het lekkerst: romig met een beetje bite! Wil jij ook zulke lekkere havermoutpap als ontbijt? Ontdek Nomly’s havermoutmixen.
Liever koud? Ontdek overnight oats
Wil je eens iets anders proberen dan havermoutpap als ontbijt? Je kunt havermout ook op andere manieren bereiden, bijvoorbeeld als overnight oats. Dat geeft een andere structuur en een koud ontbijt is een heerlijke afwisseling op warme pap, zeker op warme zomerochtenden!
3x recept voor havermoutpap als ontbijt
1. Havermoutpap met banaan en chocolade
Deze havermoutpap is voor alle chocoholics! Onze choco-pap is heerlijk met banaan, maar elk ander fruit is ook een topcombi.
2. Appeltaart havermoutpap
Met deze appeltaart havermoutpap ontbijt je met de smaak van appeltaart, maar dan gezond. Yum!
3. Havermout met pindakaas en banaan
Deze simpele havermoutpap is sowieso een succesnummer bij de kids. Romig en lichtzoet, met de vertrouwde smaken van kaneel, banaan en pindakaas. En toch gezond!
De informatie in deze blogpost is uitsluitend bedoeld als suggestie ter bevordering van de gezondheid en dient niet als medisch advies. Raadpleeg je huisarts of een diëtist voor persoonlijk advies.



