Havermout pindakaas banaan

Havermout met pindakaas en banaan

Een gouden combi, deze havermout met pinda

Dit simpele ontbijtje is sowieso een succesnummer bij de kids. Romig en lichtzoet, met de vertrouwde smaken van kaneel, banaan en pindakaas. En toch gezond! Je maakt het ook nog eens supersnel in de magnetron. Een uitkomst voor al die drukke doordeweekse dagen.
Ontbijt
Voor 2 personen
Vegan, lactosevrij, glutenvrij
5 min. bereiden

Ingrediënten voor havermout met pindakaas en banaan

Optie 1: bereiding in de magnetron

  1. Zet twee flinke kommen klaar. Doe in elke kom 40 g havermoutmix en 160 ml haverdrink.
  2. Plaats één kom in de magnetron en verwarm ca. 2-3 minuten op 800 Watt. Hetzelfde doe je voor de andere kom.
  3. Snijd ondertussen de banaan in plakjes.
  4. Versier de havermout met de plakjes banaan en drizzle de pindakaas erover.

Check eerst even onze tips voor de perfecte bereiding in de magnetron.

Optie 2: bereiding in de pan

  1. Doe de havermoutmix samen met de haverdrink in een pan.
  2. Breng het geheel aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes koken terwijl je regelmatig roert. Mocht je de pap te dik vinden, dan kun je altijd meer haverdrink toevoegen.
  3. Snijd ondertussen de banaan in plakjes.
  4. Schenk de havermout in twee kommetjes, versier met de plakjes banaan en drizzle de pindakaas erover.

Vond je deze havermout met pindakaas en banaan lekker?

En ontdek je graag meer makkelijke recepten? Probeer ook eens choco overnight oats met aardbei en hazelnoot of tiramisu overnight oats.

Sharing is caring

Ga jij aan de slag met dit recept voor havermout met pindakaas en banaan? We genieten graag met je mee. Deel je creatie op Instagram of Facebook met de hashtag #nomlyfoods of tag ons (@nomlyfoods) in je bericht.