Overnight oats koffie

Overnight oats met koffie

Zo maak je de lekkerste macchiato overnight oats

Ben je een echte koffieleut én havermoutfan? Dan is dit recept voor jou! Deze overnight oats met koffie combineert het beste van twee werelden: koffie en havermout! Je maakt dit recept heel eenvoudig met Nomly’s Soft Start havermoutmix: die hebben wij al volgestopt met 30% noten, pitten en zaden en heerlijk op smaak gebracht met een vleugje kokos en vanille. Jij voegt alleen nog koffie en haverdrink en eventueel wat ahornsiroop en granola toe. En het fijne is: dit recept kun je de avond tevoren al voorbereiden. Dan ben je de volgende ochtend zó klaar!

Ontbijt
Voor 2 personen
Vegan, lactosevrij
5 min. bereiden, 4 uur wachten

Ingrediënten voor overnight oats met koffie

  • 100 g Nomly Soft Start havermoutmix
  • 120 ml haverdrink (ongezoet)
  • 80 ml espresso
  • Opgeklopt schuim van haverdrink (gebruik de Barista variant voor een mooie schuimlaag!)
  • Optioneel: ahornsiroop en een klein handje granola

Zo maak je het

Let op: stap 1 en 2 bereid je alvast de avond tevoren voor!

  1. Verdeel de havermoutmix over twee afsluitbare bakjes en voeg per bakje 60 ml haverdrink en 40 ml espresso toe. Voeg ahornsiroop naar smaak toe.
  2. Roer door en zet afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.
  3. Roer de volgende ochtend nog een keer door en maak af met een mooie, stevige schuimlaag van haverdrink. Een klein handje granola bovenop geeft de absolute finishing touch. Enjoy!

Vond je deze overnight oats met koffie lekker?

En ontdek je graag meer makkelijke recepten? Probeer ook eens overnight oats met banaan en sinaasappel of choco overnight oats met aardbei en hazelnoot.

Sharing is caring

Ga jij aan de slag met dit recept voor overnight oats met koffie? We genieten graag met je mee. Deel je creatie op Instagram of Facebook met de hashtag #nomlyfoods of tag ons (@nomlyfoods) in je bericht.