Het beste overnight oats recept

Het beste overnight oats recept om je dag te beginnen

Het beste overnight oats recept om je dag te beginnen met een voedzaam ontbijt

Met overnight oats begin je de dag gezond en lekker. We vertellen jou stap voor stap hoe je de lekkerste overnight oats maakt. Ontdek de veelzijdigheid van dit yummy ontbijt en start je dag met de heerlijke smaak van appeltaart met ons recept met appel en rozijnen.

Waarom overnight oats de beste manier is om je dag te beginnen

Overnight oats zijn een heerlijk verfrissend, voedzaam en vullend ontbijt. Bij overnight oats laat je havermout weken in (plantaardige) melk. Je eet de havermout dus koud. Dat geeft een andere structuur dan warme pap. Een heerlijk ontbijt voor warme zomerdagen. En het is nog gezond ook! Met Nomly maak je dit lekkere ontbijt makkelijk zelf.

Plantaardige overnight oats

Overnight oats maak je met havermout. Havermout is 100% plantaardig. Of je ontbijt uiteindelijk helemaal vegan is, hangt ervan af wat je verder nog toevoegt. Online zijn veel recepten te vinden met dierlijke ingrediënten zoals melk en yoghurt. Wil je graag vegan ontbijten? Onze producten en recepten zijn altijd 100% vegan.

Hoelang kun je overnight oats bewaren?

Overnight oats zijn ideaal om te preppen. Maak voor meerdere dagen en bewaar 2 tot 3 dagen in de koelkast in een afsluitbaar potje. Zo heb je ‘s ochtends altijd een voedzaam ontbijt klaarstaan. Ideaal als je weinig tijd hebt of snel de deur uit wilt!

Zo maak je de lekkerste overnight oats

De lekkerste overnight oats maak je heel eenvoudig met de havermoutmixen van Nomly. Onze favoriet? Overnight oats met appel en rozijnen. Met dit recept ontbijt je met de smaak van appeltaart – en het is nog gezond ook!

Overnight oats toppings

Versier je ontbijt met de lekkerste toppings. Een paar ideeën:

  • Vers fruit
  • Noten, pitten en zaden
  • Cacaonibs of stukjes pure chocolade
  • Een lepel pindakaas of notenpasta
  • Een lepel (plantaardige) yoghurt
  • Verse munt

Varieer erop los en ontdek jouw favoriete toppings.

Sharing is caring

Ga jij aan de slag met dit recept voor overnight oats met appel en rozijnen? We genieten graag met je mee. Deel je creatie op Instagram of Facebook met de hashtag #nomlyfoods of tag ons (@nomlyfoods) in je bericht.

Veelgestelde vragen over overnight oats

Hoe gezond zijn overnight oats?
Overnight oats zijn een gezonde start van de dag. Je maakt dit voedzame ontbijt met havermout, een graansoort met een hele hoop gezondheidsvoordelen. Het stabiliseert de bloedsuikerspiegel, werkt cholesterolverlagend en verzadigt – waardoor het je ook helpt om op gewicht te blijven. En dat is nog niet eens de complete lijst met pluspunten!

Zijn overnight oats goed voor afvallen?
Overnight oats kunnen een geschikt ontbijt zijn wanneer je wilt afvallen. Havermout stabiliseert namelijk de bloedsuikerspiegel en werkt verzadigend – daardoor krijg je niet halverwege de ochtend alweer trek (waardoor je gaat snaaien…) en heb je energie voor uren.

Hoelang kun je overnight oats bewaren in de koelkast?
Gekoeld kun je je oats zeker 2 tot 3 dagen bewaren. Dat maakt het een ideaal ontbijt dat je voor meerdere dagen kunt voorbereiden.

Is het gezond om elke dag havermout te eten?
Havermout is een gezonde keuze. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je gevarieerd eet zodat je verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Doordat aan de havermoutmixen van Nomly 30% noten, pitten en zaden zijn toegevoegd, bieden deze meer variatie en voedingsstoffen dan gewone havermout. Ontdek onze verschillende smaken en begin je dag goed!

Laat een reactie achter