Dit is écht het makkelijkste bananenbrood ooit
Ben je op zoek naar een écht simpel recept voor bananenbrood met havermout? Look no further. Dit recept bestaat uit maar 3 (ja, 3!) ingrediënten, dus je bent zó klaar. Andere pluspunten: dit bananenbrood is vegan en onze Sweet Smile havermoutmix als basis maakt ‘m lekker voedzaam.
Ontbijt of tussendoortje
Voor 1 bananenbrood
Vegan, lactosevrij, glutenvrij
10 min. bereiden
45 min. oventijd
Ingrediënten voor simpel bananenbrood met havermout
- 250 g Nomly Sweet Smile havermoutmix
- 150 ml haverdrink (ongezoet en glutenvrij*)
- 4 bananen (hoe rijper, hoe beter)
* Voor een 100% glutenvrij resultaat gebruik je glutenvrije haverdrink. Is 100% glutenvrij niet nodig? Dan kun je ook gewone haverdrink gebruiken
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een cakevorm van ca. 25 cm met bakpapier (tip: maak het bakpapier nat en knijp het uit. Zo bedekt het papier elk hoekje van je cakevorm!).
- Snijd 1 banaan in de lengte doormidden en leg apart. Prak de overige 3 bananen met een vork fijn in een ruime kom (of gebruik een blender of keukenmachine).
- Voeg de havermoutmix en haverdrink toe en roer tot een egaal beslag. Giet het beslag in de cakevorm. Druk de banaan die je apart hebt gelegd met de bolle kanten in het beslag.
- Bak in ca. 45 min. goudbruin. Laat ca. 10 min. afkoelen totdat je het bananenbrood uitstort en verder laat afkoelen. Enjoy!
Vond je dit simpele bananenbrood met havermout lekker?
En ontdek je graag meer makkelijke recepten uit de oven? Probeer ook eens chocolade baked oats en baked oats met banaan en kaneel.
Sharing is caring
Ga jij aan de slag met dit recept voor simpel bananenbrood met havermout? We genieten graag met je mee. Deel je creatie op Instagram of Facebook met de hashtag #nomlyfoods of tag ons (@nomlyfoods) in je bericht.
